Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2008

Και του .... χρόνου μας

Πάει, πέρασε η γιορτή.

Και του χρόνου λοιπόν και σε αυτούς που πέρασαν καλά και στους άλλους που δεν τα κατάφεραν.

Οι μεν πρώτοι που το γλέντησαν να κρατήσουν την συνταγή και για τον επόμενο χρόνο, οι δε άλλοι ... ας πρόσεχαν. Οι προσδοκίες να προσαρμόζονται στα κοινώς αποδεκτά, αλλιώς ας ξεχάσουν γιορτές και πανηγύρια. Δεν είναι γι'αυτούς.


Ελάτε τώρα, όλοι μαζί, νάχουμε την υγειά μας βρε παιδιά ....

12 σχόλια:

sealike2 είπε...

Ο στόχος είναι να φωτίζουμε όλες μας τις αισθήσεις κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία!!Καλό Σ/Κ.

rain είπε...

Δεν υπάρχει συνταγή, μόνο συναίσθημα που σου δίνει τις οδηγίες κάθε φορά για κάθε μέρα και όταν το υπακούς σκορπάς χαμόγελα γλυκά..Σε φιλώ

Ανώνυμος είπε...

Το πιστεύω μου για τις γιορτές γενικά όπως το κρέμασα δυο μέρες στον ΠΑΘ

http://asimbibastos.pblogs.gr/

Μην παρασύρεστε απ΄αυτό που άλλοι επιβάλλουν για σας, και μην υποκύπτετε στις τυποποιημένες συνήθειες, ακόμα κι αν πρόκειται για δήθεν γιορτές (κονσέρβα), αφού η αγάπη άλλο πράμα είναι. Αντισταθείτε με νύχια και με δόντια στο συρμό της αγοράς, (παγκοσμιοποιημένης σήμερα), και κλείστε τ΄αυτιά σας στο συριγμό της. Ανοίξτε και κρατείστε τα, ανοιχτά τα μάτια της ψυχής σας, κάθε μέρα, κάθε ώρα και κάθε στιγμή, όλο το χρόνο. Αφουγκραστείτε τον ερχομό του απρόοπτου που παραμονεύει και προετοιμαστείτε για να το δεχθείτε, έτσι όπως έρχεται, χωρίς όρους, χωρίς προτάγματα λογικής και αυτοδιαβούλευσης. Αυτό που είναι νάρθει, πάντα έρχεται στην ώρα του. Αυτό ξέρει την ώρα κι όχι εμείς. Αυτή είναι και η μαγεία του!!! Μην καταφεύγετε σε συμβουλές ειδικών για να αποκτήσετε, να αναθερμάνετε, ή να διατηρείστε μια σχέση. Αυτοί τυποποιημένες παρηγοριές δίνουν όλοι τους, ίδιες σε όλους, λες και οι ψυχές μπαίνουν σε καλούπια. Θα σας πούνε πως οι ερωτικές σχέσεις, όπως όλες οι σχέσεις, διαγράφουν μια πορεία, την πορεία τους, με αρχή, μέση και τέρμα. Η διάρκεια μόνο σε κάθε μία από τις τρείς φάσεις της πορείας διαφέρει. Εγώ ποτέ δεν καταλάβαινα από προδιαγεγραμμένες πορείες, στάσεις και φάσεις, γι αυτό και πορεύομαι ασταμάτητα ........................

αντωνης είπε...

Ελάτε τώρα, όλοι μαζί, νάχουμε την υγειά μας βρε παιδιά ....

Αυτο λεω και γω. Καλα να ειμαστε και τα υπολοιπα θα 'ρθουν. Και αν δεν ερθουν, δε θα σκασουμε κιολας.

marianaonice είπε...

Έτσι είναι Νότα μου. Την υγειά μας να έχουμε και ο έρωτας θα μας βρει ή θα τον βρούμε ό,τι κι αν γίνει!!!
Χα,Χα!!
Καλό ξημέρωμα.

Alkmini είπε...

καλημερα νοτα μου, κι εχει δικιο.
εγω ερχομαι να καταθεσω ταπεινα την αποψη μου.
Γιορτη ειναι οτι μας αρεσει. οτι θεωρουμε εμεις οτι ειναι γιορτη. ενα ηλιοβασιλεμα, μια βολτα στην αμμουδια, ενα φιλι, ενα χαδι.
ολα τ αλλα ειναι απλως οδοντοκρεμες. (μα τι γραφω η ατιμη...χαχαχα και που να ξυπνησω...)
φιλακια

M-meggie είπε...

Δηλαδή sealike2 επειδή υπάρχει αρχή και τέλος, υπάρχει και στόχος; Και τι είναι στόχος; Ποιος ή τι μας αναγκάζει να στοχεύουμε; Προσωπικά επιθυμώ το «φως» και το «σκοτάδι» αρμονικά ταιριασμένα. Στόχους δεν έχω, μόνο επιθυμίες κάτω από νόηση και αισθήσεις.
Για την ευχή σου ανταποδίδω καλά καθημερινά μερόνυχτα.

Βροχούλα μου πόσο θα ήθελα να πιστέψω πως δεν υπάρχουν συνταγές; Συμφωνώ πάντως πως όταν υπακούς ό,τι επιθυμείς να υπακούσεις σκορπάς χαμόγελα γλυκά.

Αληθινέ και Ασυμβίβαστε να γιατί προτιμώ, η πεζή εγώ, τον πεζό λόγο. Σε κατάλαβα απόλυτα. Συμφωνώ μαζί σου απόλυτα. Έτσι ακριβώς νιώθω κι εγώ για «τα καλούπια» που μας μαθαίνουν τόσοι ειδικοί επί τόσων ειδικών θεμάτων. Έχω αλλεργία στους «εξπερ» και στις «κονσέρβες» αλλά αναζητώ όπου μπορώ την έκφραση αυτών που νιώθουν οι συνάνθρωποί μου χωρίς να με απασχολεί «τι ρόλο βαράει ο καθένας τους».
Αυτή η διεύθυνση που έγραψες είναι άλλου blog σου; Δεν μπορώ να σε παρακολουθήσω. Μια σε χάνω, μια σε βρίσκω που λένε (χαχα).

Αντώνη το’ πιασες. Ακόμα και αν σκάσουμε θα ξαν’ανασάνουμε. Έτσι είναι η ζωή. Θέλει απ’όλα, δεν λες και εσύ;

Μαριάννα μου, το συναπάντημα δεν το γλιτώνουμε ε; Ας χαρούμε λοιπόν έως τότε (χαχα).

Αλικάκη, γράψε η άτιμη εσύ όπως τα νιώθεις και προς Θεού, μην ξυπνήσεις (χαχα)

αντωνης είπε...

Περιπου ετσι Νοτα
:)

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει, δεν είπαμε να είμαστε και χαζοχαρούμενοι, αλλά το να ζούμε και σε διαρκή επαγρύπνηση που λέει ο φίλος ¨αληθινός ασυμβίβαστος¨, λίγο...προς το άγριο μου φέρνει.
Το να γιορτάζεις τον έρωτα, σε κανένα καλούπι δεν μπαίνεις και ούτε μπορεί κανείς να σε ταΐζει με κονσέρβες διαρκώς, αν εσύ δεν το θέλεις.
Η ζωή είναι λίγη και τα προσφέρει όλα σε σωστές αναλογίες.
Από μας εξαρτάται να μην μπερδευτούμε στη δοσολογία και δηλητηριαστούμε ή άλλως , κάτσουμε μονόπατα στη βάρκα και τη βουλιάξουμε.
Άντε και του χρόνου ή αν είναι και νωρίτερα-δεν μας χαλάει...
Την καλησπέρα μου.

Ανώνυμος είπε...

Γιορτές είναι οι στιγμές που γράφονται θετικά μες την ψυχή μας.
και αφήνουν μια στάλα Αγάπης.
Πιο ημερολόγιο μπορεί να το ορίσει αυτό best seller να το κάνω ?
http://Isminy.pblogs.gr

M-meggie είπε...

synea από εμάς όλα εξαρτόνται. Αυτό είναι γεγονός όσο γεγονός είναι και η εμπορευματοποίηση των αισθημάτων των ανθρώπων.
Εύχεσαι και νωρίτερα από του χρόνου να γιορτάζουμε και πιστεύω πως ακριβώς αυτό λέει και ο αληθινός και ασυμβίβαστος. Όποτε μιώσουμε την επιθυμία να γιορτάσουμε του Αγίου Βαλεντίνου θα είναι η δική μας μέρα.
Την καληνύχτα μου.

M-meggie είπε...

Ισμήνη καλώς ήρθες.
Γιορτές είναι ό,τι γράφεται μέσα μας. Ακόμα και ο πόνος γιατί προϋποθέτει την αγάπη. Και τότε ίσως είναι η μεγάλη γιορτή.