Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2008

Η μεταμόρφωση της Μαρίας

Η Σοφία Αλιμπέρτη στην εκπομπή που παρουσιάζει, πιθανόν, κάθε Κυριακή και που δεν ξέρω τον τίτλο της, γενικώς με την τηλεόραση εγώ δεν τα πάω καλά, σήμερα φιλοξένησε μία γυναίκα με το όνομα Μαρία και ο τίτλος του θέματος που την αφορούσε ήταν : η μεταμόρφωση της Μαρίας.
Όπως καταλαβαίνετε η Μαρία η πριν δεν είχε καμία σχέση με την Μαρία μετά. Καμία σχέση όσο αφορά την εμφάνισή της.
Η πριν Μαρία, φορούσε γυαλιά, είχε μαύρα κοντά, χωρίς φροντίδα μαλλιά και ψέλλιζε στον δημοσιογράφο που την ρωτούσε πως με την ανατροφή των παιδιών της, τη δουλειά της, το σπίτι της κ.λπ. δεν είχε χρόνο για να αφιερώσει στον εαυτό της.
Η μετά Μαρία, ήταν ξανθιά, χωρίς γυαλιά, με κόμμωση στη τρίχα, με μακιγιάζ, με ρούχα διαλεχτά κ.λπ.
Είχε μεταμορφωθεί όντως ……… ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΗΤΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΙΔΙΑ. Μέσα τους κούραση και παραίτηση. Κοίταζε συνέχεια την κόρη της που προφανώς ήταν και η αιτία για την «μεταμόρφωση» αυτή. Για το χατίρι της κόρης της, είπε η Αλιμπέρτη, η Μαρία άλλαξε.
Μακάρι να μπορούσα να την γνωρίσω αυτή τη Μαρία.

4 σχόλια:

rain είπε...

Μα αυτή η γυναίκα ήθελε ν'αλλάξει? σημαντικό! Βέβαια, απ'την άλλη όταν η κούραση σ'έχει καταβάλει και τα της ζωής ίσως μια αλλαγή κάνει καλό..αλλά για πόσο? Τόσο επιφανειακή. Αντι ν'ασχοληθεί με τη γυναίκα Μαρία, τον άνθρωπο Μαρία να της γαληνέψει το βλέμμα, ν'απαλύνει το βάρος από τους ώμους..Ενδιαφέρον θέμα Νότα μου. Σε φιλώ

sealike2 είπε...

H μεταμόρφωση είναι λέξη που μου μου φέρνει στο μυαλό την ανατροπή από πολλές και δύσκολες καταστάσεις τις οποίες έχουμε εξαναγκασθεί ή συμβιβασθεί να βιώσουμε. Εγώ θα προτιμούσα σε κάθε βήμα της ζωής μου να δίνω προτεραιότητες σε στόχους και κατευθύνσεις που θέτω με τρόπο που ποτέ να μην με οδηγήσουν σε εξάρτηση για την ανατροπή. Θεωρώ, πως, η μετεξέλιξη, η προσαρμογή και η εσωτερική ισορροπία, είναι οι πλέον ανώδυνες μορφές μιας υγιειούς ψυχοσωματικής ανάπτυξης. Καλή συνέχεια.

M-meggie είπε...

βροχούλα μου η Μαρία ξέρει πως δεν μεταμορφώθηκε αλλά μάλλον έχει παραιτηθεί. Το μεγαλύτερο έγκλημα που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας είναι αυτό. Η παραίτηση, η αναχώρηση.

sealike2 όλοι θα προτιμούσαν να δίνουν προτεραιότητα σε στόχους που δεν οδηγούν σε εξάρτηση. Τετράγωνη η λογική σου μόνο που η ζωή δεν δίνει πάντα προτεραιότητα στη λογική μας. Το παρήγορο είναι μόνο πως χάρη στη λογική μας μπορούμε να φέρνουμε την ανατροπή. Το κόστος είναι μεγάλο αλλά και το κέρδος εξίσου αξιοσημείωτο. Η ψυχική ισορροπία δεν έρχεται βαδίζοντας σε ομαλό δρόμο αλλά σε ανηφορικό και δύσβατο.

marianaonice είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσα η μεταμόρφωση της Μαρίας. Αν και επιφανειακή και οπωσδήποτε πρόσκαιρη καμιά φορά μπορεί σε κάτι να βοηθάει και την εσωτερική μας διάθεση να αντισταθούμε, να μην παραιτηθούμε στη δίνη του κυκλώνα και στη φθορά των κακών στιγμών της ζωής μας!!! Για τα παιδιά μας άλλωστε αξίζει κάθε προσπάθεια!!!
Σε φιλώ Νότα μου.