Δευτέρα 7 Ιουλίου 2008

Με αφορμή μια διαφήμιση με τον ..."Βάσια"

Το θέαμα ... ποδόσφαιρο


Το θέμα ... ένας πολύ μεγάλος που δεν έφτασε ποτέ στην κορυφή. Ποια κορυφή βέβαια στο ελληνικό ποδόσφαιρο;
Όμως ο Βασίλης Χατζηπαναγής, κατά γενική εκτίμηση, θα μπορούσε να αγγίξει έστω, την παγκόσμια κορυφή του αθλήματος. Εγώ δεν θα έλεγα Πελέ, θα έλεγα όμως Μαραντόνα. Ίδιος σωματότυπος και ίδια ... "κουβεντούλα" με τη μπάλα Ίσως και καλύτερη γιατί ο "Βάσια" του Ηρακλή είχε και πειθαρχία εκτός από πάθος, ταλέντο, απίστευτο μυαλό και έρωτα για τη στρογγυλή θεά.
Από μετανάστες γονείς και από τη Τασκένδη, φεύγει νεαρός από την Εθνική της Σοβιετικής Ένωσης κάτω των 19 ετών και έρχεται στην Ελλάδα (του) για να συνεχίσει την καριέρα του. Του το έλεγαν αλλά δεν το πίστευε, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, πως το επίπεδό του δεν έκανε για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Στον Ηρακλή λοιπόν για χρόνια, να μαγεύει τους φιλάθλους με τις μαγικές του ντρίμπλες και να εκθέτει ανεπανόρθωτα τους αμυντικούς. Θέαμα, χορευτικές σχεδόν φιγούρες με τη μπάλα στα πόδια, επινοήσεις κοφτερού - καθαρού μυαλού, οργάνωση και εκτέλεση μαζί. Τον είπαν Νουρέγιεφ και δεν είχαν άδικο. Απίστευτα πράγματα που θα μπορούσαν να γίνουν θρυλικά αν κατάφερνε να πάρει μεταγραφή εκτός Ελλάδας. Να βρεθεί σε γήπεδα που έπαιζαν μπάλα και δεν την κλωτσούσαν απλώς.

Εννέα τέρματα από το σημείο ... του κόρνερ!!!
Ένας τελικός κυπέλου Ελλάδας με τον Ολυμπιακό που έμεινε ως ο τελικός του Βάσια.
Μία συμμετοχή στη μικτή κόσμου παρέα με τον Μπεκεμπάουερ, το Κέμπες, τον Κίγκαν το 1984 στη Νέα Υόρκη.

Τουλάχιστον ψηφίστηκε ως ο καλύτερος 'Ελληνας παίχτης της τελευταίας 50ετίας (από τους έλληνες φιλάθλους) και έστω κι έτσι βρέθηκε στο κατάλογο της UEFA με τα μεγάλα ονόματα της μπάλλας, Κρόϊφ, Εουσέμπιο, Γιασίν, Τζοφ, Μπλαχίν κ.ά., εκεί που ανήκει.

Όταν πρωτοείδα στιγμιότυπα από αγώνες του νόμιζα πως ήταν αφιέρωμα σε ξένο ποδοσφαιριστή που έως εκείνη τη στιγμή δεν τον είχα ακουστά.
Σήμερα τον είδα σε διαφήμιση στη τηλεόραση και τον έφερα και εδώ.

17 σχόλια:

αντωνης είπε...

καλησπερα Νοτα.

Ηταν πραγματι τεραστιος ποδοσφαιριστης ο Χατζηπαναγης. Και νομιζω οτι το οτι δεν πηρε πολλους τιτλους δεν λεει και κατι. Γιατι στη συνειδηση των φιλαθλων ολων των ομαδων ειναι σιγουρα ενας απο τους καλυτερους.

: )))

M-meggie είπε...

Αντώνη μου αυτό που λέει, είναι ότι "θάφτηκε" ενώ θα μπορούσε να μεγαλουργήσει. Ούτε στην Εθνική εκτός μιας φοράς ή δύο νομίζω δεν τον άφησαν να παίξει.
Καλό σου απόγευμα

Ανώνυμος είπε...

''Σήμερα τον είδα σε διαφήμιση στη τηλεόραση και τον έφερα και εδώ.''

καλα εκανες
:-)
καλο υπολοιπο της μερας σου

jacki είπε...

Πάλι για ποδοσφαιριστές μιλάει η νότα. Το 'χεις, το 'χεις.
Χαχαχαχα.

Λάκης Θλιμμένος είπε...

Αν και παντελώς άσχετος με το ποδόσφαιρο, ίσως είναι ένα από τα πολύ λίγα ονόματα ποδοσφαιριστών που μου έρχονται στο μυαλό όταν γίνεται λόγος για ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρέπει να έχει κάποια αξία αυτό νομίζω

Καλό βράδυ μελωδική μου Νότα
(όμορφες σκέψεις μου έφερες στο μυαλό)

ενας ανοητος αντρας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Νικόλας Παπανικολόπουλος είπε...

Ατύχησε να παίξει στην Εθνική νέων της τότε πάλαι ποτέ Σοβιετικής ένωσης, κι οι Σοβιετικοί ζήτησαν και πέτυχαν τον αποκλεισμό του από την Ελληνική εθνική ομάδα... αυτή ήταν και η αιτία που η μόνη του καριέρα, έγινε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Με συμβόλαιο δεμένος στην κυριολεξία, δεν μετακινήθηκε ποτέ σε ομάδα άλλη, έστω κι ελληνική. Μάγος, από τους λίγους, με την μπάλα στα πόδια του..
Δεν θυμάμαι άλλον παίκτη Έλληνα να αναγνωρίστηκε από όλους ανεξαιρέτως ομάδος, φιλάθλους, τόσο καθολικά για τι ταλέντο και το ήθος του. Σίγουρα ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής..

ΠΡΩΤΟΠΛΑΣΤΗ... είπε...

Νοτα μου εχω δει τη διαφημιση αλλα ομολογω οτι δεν τα γνωριζα ολα αυτα, ειχα απλως ακουστα το ονομα του.
Ευχαριστω για την ενημερωση!
Καλημέρα!

M-meggie είπε...

fei μου καλό σου βράδυ

M-meggie είπε...

jacki μου, ναι μου τόχουν πει, τόχω, τόχω (χαχα)
Καλή σου νύχτα

M-meggie είπε...

Λάκη μου, άσχετος με την στρογγυλή θεά;;; Δεκτό βεβαίως και σεβαστό. Με τις αξίες όμως, όχι. Είδες;;;
Καλή σου νύχτα

M-meggie είπε...

Ανέμου σκορπίσματα συμφωνώ απόλυτα. Εκτός όλων των άλλων, "φαίνεται" πως έχει και ήθος.
Καλό σου βράδυ.

M-meggie είπε...

Πρωτόπλαστή μου ο Χατζηπανάγης και η ... τέχνη του δεν είναι ενημέρωση, είναι απόλαυση.
Καληνύχτα

Ανώνυμος είπε...

Nότα μου χάθηκαν
δια παντώς
οι Χατζηπαναγήδες
τέλος η αθωότητα
και να ήταν μόνο
στο ποδόσφαιρο
Απλώνεται η σήψη παντού
σε όλες τις κοινωνικές
παραμέτρους

φίλιά

Albus Genius είπε...

Ο Χατζηπαναγής παλιότερα ήταν ένα σύμβολο και λυπήθηκα με την διαφήμιση.Διαβάστε μια υπερβολή. Αν εμφανιζόταν ας πούμε ο Αη Γιώργης να κρατάει στα χέρια του ένα μπουκάλι κρασί, να το κοιτάει με λατρεία και να λέει:΄Οταν ο Ιησούς μετέτρεψε το νερό σε κρασί στο γάμο της Κανά αυτό είχε υπόψη του δοκιμάστε το θα γίνεται πιστοί.Τηρουμένων των αναλογιών τό ίδιο είναι να διαφημίζει ο Χατζηπαναγής ένα τύπο αφεψήματος εναντίον της χοληστερίνης.Μια εικόνα λένε αξίζει χίλιες λέξεις αλλά πολλές ίδιες εικόνες μπορεί να μην αξίζουν τίποτα.Η αφαίμαξη των συμβόλων χάριν μιας εμπορικής σκοπιμότητας και η διάβρωσή τους σημαίνει και την απώλεια "αξιών" στις οποίες κάποτε πιστέψαμε σαν λαός ή έστω σαν οπαδοί του Ηρακλή.Η διαφήμιση από μοναχή της δεν λέει τίποτα για το προιόν κυρίως εκφράζει την πεποίθηση ενός συμβόλου για αυτό και "παίζει" πάνω στη διαθεσή μας να κάνουμε κάτι απλό να πιούμε το ίδιο ποτό με τον Βάσια (σύμβολο). Εμείς οι καταναλωτές γινόμαστε ασθενείς αποκτάμε μια χοληστερινοφοβία και καθησυχαζόμαστε από το "ψυχόδραμα" του συμβόλου. Ε! δεν ήθελα να την δώ αυτή τη διαφήμιση,δεν είναι όλα εμπόριο ή υποταγή σε μια οικονομική ανάγκη.
Για τη φιλοξενία ,ευχαριστώ.

M-meggie είπε...

Ελένη μου έχεις δίκιο.
Απλώνεται παντού, φτάνει ακόμα και τις καρδιές.

Καλημέρα σου

M-meggie είπε...

albus jenious καλώς ήρθες.
Έχεις απόλυτο δίκιο. Μα απόλυτο. Μόνο που εγώ, δεν άκουσα, δεν είδα, δεν κατάλαβα τη διαφήμιση. Μόνο εικόνα πήρα και τον θυμήθηκα.

Την καλημέρα μου